Huidzorg bij kanker

‘T ACHTERHOF IS GECERTIFICEERD ALS
MEDICAL SPECIALIST

tachterhof ik medikal diploma skin specialist 2020
DOWNLOAD CERTIFICAAT

 

het achterhof behandelingen huidzorg kanker diagram

Waarschijnlijk heb je je niet gerealiseerd dat mensen tijdens ziekte een probleem ervaren met hun huid. Je bent niet de enige.
Wij vinden dat “huidzorg bij kanker” een onderwerp is dat tot nu toe niet de aandacht heeft gekregen die het nodig heeft.
Wist je dat de Medical Collection van IK Skin Perfection het enige Nederlandse product is dat speciaal ontwikkeld is voor
de behandeling bij chemo, bestraling en intensieve medicatie?

GUN JIJ JEZELF – OF IEMAND DIE JE LIEF HEBT- EEN MOMENT VAN GELUK?


Ken je iemand uit jouw omgeving die de diagnose kanker heeft gekregen of ben je zelf getroffen door deze vreselijke ziekte? Geef jezelf – of een ander- dan een bijzonder cadeau. De Silky Organic Recover Box; een prachtig vormgegeven giftbox met eerlijke en natuurlijke beautyproducten die ook voor de meest zwaarbelaste huid veilig gebruikt kunnen worden. Gun je zelf – of die ander- weer een momentje van geluk! Hieronder lees je meer over onze missie en de Silky Organic Recover Box.Onze Silky Organic Recover Box is in april door de vakjury uitgeroepen tot Professional Beauty Product of the Year 2019; dé award in de professionele branche voor cosmeticamerken.

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product year

DOORBRAAK IN COSMETICA

DIT MAAKT DE SILKY ORGANIC RECOVER BOX ZO UNIEK!

1.

Speciaal ontwikkeld voor, tijdens en na chemo, intensieve medicatie en zélfs bestraling
Wij kiezen bewust om stoffen te mijden die de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen. Denk aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld Aloë Vera. Tevens hebben wij gekozen voor een xeno-oestrogenen vrije verpakking (BPA-vrije verpakking).

Wij voldoen aan de adviezen die door de behandelend arts, radiotherapeut of verpleegkundige gegeven worden.

2.

Unieke PH waarde, geeft bacteriën geen kans
Onze uniek geformuleerde producten zorgen dat de pH waarde van de huid (5,5) en de huidflora in optimale balans komen. Ze voorkomen hiermee uitdroging en irritatie. Ook worden de slechte bacteriën gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Het is dus belangrijk om de pH-waarde in balans te houden. Hoe hoger de pH-waarde des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

3.

Veilig te gebruiken zonder belastende en huidonvriendelijke stoffen
Bij de ontwikkeling van de Medical Collection is er gekeken naar de strikte voorwaarden waaraan deze producten moeten voldoen. Alle producten zijn voorzien van het NO-label, dus bevatten geen huidonvriendelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen. Dankzij natuurlijke mediceuticals kunnen we ingrediënten efficiënt inzetten zonder dat ze belastend zijn voor de zeer kwetsbare huid en toch een mooi resultaat behalen.

4.

Totaal concept
Wij kiezen bewust. Daarom bieden we niet alleen producten aan om de huid preventief gezond te maken of te houden, maar bieden ook een gezichtsbehandeling in het instituut speciaal afgestemd op jouw huidzorg. De Medical Skincare Specialist adviseert voor thuisgebruik, voeding en lifestyle bij medicatie.

beautytips

Wat kun je zelf doen?

Check deze beautytips van de IK Medical Skincare Specialist. Je merkt dat je huid verandert door de behandelingen… Help, wat nu? Het belangrijkste wat je kan doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen. Huidverzorgingsproducten zonder belastende toevoegingen kunnen je hierbij helpen. Zo ontstaan er minder pigmentvlekken, reageert je huid minder overgevoelig en wordt je huid niet zo dof en droog of geïrriteerd. Er is veel dat je hiervoor thuis kan doen. Wij geven je graag tips!

  • Vermijd zeep, cleansers en cosmetica met irriterende ingrediënten
  • Dep de huid droog na het douchen of een bad in plaats van deze droog te wrijven
  • Verlies je je wimpers of wenkbrauwen, wees dan voorzichtig met het gebruik van producten rondom de oogcontouren
  • Heb je last van huidschilfertjes? Ga dan je huid niet scrubben, maar overleg met jouw IK Medical Skincare Specialist wat je het beste kunt doen
  • In bad gaan maakt de huid week en droogt de huid uit. Dit kan zorgen voor extra huidirritatie. Beter is het om dan even kort te douchen

Wees mild voor de huid

  • FACE: Was je huid met lauwwarm water en met een gezonde en milde reiniger zoals de SILK+. Let bij bestraling op dat de op de huid getekende bestralingslijnen niet verloren gaan.
  • HANDS: Droge handen kun je soepeler maken door een rijke crème of bodybutter te gebruiken, zoals de BUTTERLY CREAM uit de IK Blooom Collection.
  • LIPS: Lippen kunnen door intensieve medische trajecten soms pijnlijk en schraal aanvoelen. Lippenbalsem LIP+ bevat Sheabutter en zorgt voor onmiddellijk herstel en comfort.
  • FACE & BODY: De huid die intensieve medische behandelingen ondergaat houdt moeilijk vocht vast. Zorg daarom voor een goede pH en vochtherstellende crème, zoals RECOVER+ of olie, zoals DE-ITCHY+ en breng deze 1 à 2 keer per dag aan.
  • NAILS: Door bepaalde chemo’s kunnen je nagels verkleuren, bros en droog worden of juist zacht en slap. Om jouw nagels te beschermen kun je een nagellak gebruiken zonder formaldehyde, zoals de IK Blooom Nail Blush.

YES

Alle producten van IK Skin Perfection hebben een krachtigere werking dan reguliere cosmetica en zijn veilig en zorgeloos te gebruiken.

NO

Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in onze huidverzorgingsproducten of verpakkingen te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen.

* Wist je dat…

…zinkzalf en sommige deodoranten metalen bevatten die op de straling van radiotherapie reageren? Deze mag je niet gebruiken wanneer je radiotherapie ondergaat.

Wat zijn cosmeceuticals

Groene cosmeceuticals – Pure power voor je huid
IK Skin Perfection werkt alleen met ‘groene cosmeceuticals’. We spreken van cosmeceuticals wanneer de werking van producten tegen de farmaceutische grens aanligt. Door de hoge dosering actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan cosmetica, werken cosmeceuticals veel dieper door in de huid.

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product medical kit

 

MEDICAL KIT+
Huidverzorging bij kanker

 

MEDICAL KIT+ volledige basisverzorging bij chemo, bestraling en intensieve medicatie.

 

 

BESTEL NU

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product silky organic box

 

SILKY ORGANIC RECOVERY BOX
Ontdek dé medical giftbox!

 

SILKY ORGANIC RECOVERY BOX dé beauty giftbox bij chemo, bestraling en intensieve medicatie.

 

BESTEL NU

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product de itchy

 

DE-ITCHY+,
Medical Skin Oil


DE-ITCHY+ is een rijke olie speciaal geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde (hoofd)huid.

 

 

BESTEL NU

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product silk

 

SILK+,
3 in 1 Cream Cleanser


SILK+ is een ultrazachte, zeer milde 3 in 1 reiniging: een reinigingsmilk, lotion met pH hersteller en eye-makeup remover in één.

 

BESTEL NU

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product recover

 

RECOVER+
Sensitive Repairing Cream

 

RECOVER+ is een kalmerende 24H crème die de extreem gevoelige huid voedt, herstelt, hydrateert en onmiddellijkeverlichting biedt.

 

BESTEL NU

het achterhof behandelingen huidzorg kanker product lip

 

LIP+
100% Vegan Lipbalsem

 

LIP+ 100% vegan lip balm verzacht uw lippen en herstelt zelfs schrale lippen. Deze verzorgende lip balm beschermt en versoepeld uw lippen.

 

BESTEL NU

DAILY SKINCARE tijdens chemotherapieben je voor jezelf op zoek naar huidverzorgingsproducten die je veilig en zorgeloos kunt gebruiken voor, tijdens en na medische behandelingen of intensieve medicatie? Dan is de SILKY ORGANIC RECOVER BOX perfect voor jou of maak de keuze voor de MEDICAL KIT+, welke 3 full size producten uit de MEDICAL COLLECTION bevat. Uiteraard zijn alle producten uit de MEDICAL COLLECTION afzonderlijk na te bestellen bij ons in de salon of op onze webshop. MEDICAL KIT+ adviesprijs van € 120,95 voor € 84.50.

HIER DIRECT KUNNEN BESTELLEN