image00005 2

Happinez

De belangrijkste vraag voor jou…
Waar wordt jij nou echt gelukkig van? Waar krijg jij die lekkere kriebels van in de buik?

In mijn blog ga ik een aantal mooie momenten van mezelf met jullie delen.
Momenten waar ik echt de kriebels van in mijn buik krijg als ik eraan denk.

Drie jaar geleden zat ik zelf niet zo lekker in mijn vel, ik werkte veel te veel.

Niemand trapte mij op de rem, en ik kon alleen maar leren van mijn eigen ervaringen op dat moment. Op dat moment was er niemand waar ik me aan vast kon houden en ik moest mijn eigen boontjes doppen… Ik hou verschrikkelijk veel van mijn werk en mijn lieve klanten, daardoor zette ik mezelf veel te veel aan de kant. Je gaat maar door en door, misschien ken je dat wel? Na veel worstelen en 100 keer op de bek te gaan, kwam ik zelf dus ook op deze vraag uit. Waar wordt ikzelf nou echt gelukkig van?
Als je alles in de wereld kon kiezen, wat zou je dan het liefst doen?

En waarom ga ik dat niet doen? Mijn ouders hebben mij dit prachtige leven gegeven. De hele wereld ligt aan onze voeten, en ik ben zelf nog zo jong.
Ik werk en werk alleen maar, en ben gewoon kwijt waar ik echt gelukkig van wordt. Dit gebeurt nou eenmaal in deze overprikkelde wereld, maar als dat moment van bewustzijn maar komt! Kies voor jezelf…

Voor mij was dat reizen! Niet weglopen van je problemen, want dat heeft totaal geen zin. Alles eerst op de rij zetten, zorgen dat je balans weer terug is, en dan DOEN !

Onze reis ging naar Thailand, samen met mijn vriend backpacken. Onze droom kwam uit, want dit wouden we al zolang. Voor we het wisten stonden we op de bodem van Azië met een backpack van 20 kg op onze rug.

Zo’n andere wereld, zo bijzonder, geen stress, en wat wat was de bevolking daar anders dan in het Westen. Iedereen zou daar van moeten proeven en ieder op z’n eigen manier dit mee terug moeten nemen naar huis. Het maakt je zo’n rijker persoon. Even weg van huis, en dan geen vakantie van 2 weken, maar maak er eens 3 of 4 weken van. Het hele leven bestaat uit de thuisbasis, werken, sporten, eten en slapen, en natuurlijk leuke dingen doen… Maar dit zijn bijzondere lange momenten/periodes die je altijd bij zullen blijven. Geniet van het leven, nu je gezond bent, en spaar je geld bij elkaar en ga erop uit. Je wordt er zo’n mooier en rijker mens van en komt zo anders weer terug naar huis.

Wij zijn samen naar Azië gevlogen, maar niet samen terug gekomen.
Mijn vriend kon 3 weken vrij krijgen van werk, en ik had zo erg de behoefte om mezelf te ontdekken en zelf op pad te gaan. Dit moet je kunnen, maar is zo’n bijzonder gevoel van vrijheid. Natuurlijk was onze reis samen net zo mooi, maar totaal niet te vergelijken. Halverwege zijn we uit elkaar gegaan. We hebben afscheid genomen en natuurlijk was dit niet makkelijk.

De eerste dagen dacht ik; waar ben ik aan begonnen? Waarom wou ik dit? Omg ik ben hier helemaal alleen aan de andere kant van wereld en nu…? Vooral omdat je natuurlijk 3 weken lang dag en nacht alles samen hebt gedeeld. Maar ik wou dit, en heb mezelf bij elkaar geraapt en ben alleen op avontuur gegaan.

Het is ongelofelijk hoeveel mensen er alleen reizen, hoeveel mensen precies zo’n gedachten hadden als dat ik dat had. Opeens ontmoet je dagelijks zoveel mensen, en praat je met de vreemdste mensen waaruit blijkt deze zoveel op je te lijken. Heel bijzonder maar natuurlijk wel logisch ook.
Ieder reist voor zich met een eigen verhaal, maar wel levenslustig om te genieten van het leven. En vaak met dezelfde filosofie over het leven..
En dat is echt heel gaaf en bijzonder.

Mijn plannen

Ik ging met 3 doelen/plannen voor mezelf deze aankomende 3 weken op pad.
– Spa’s en Wellness centra’s bezoeken
– Reizen en Ontspannen
– Een Meditatie Retreat boeken en hier intern Mediteren


In Azië vind je natuurlijk de mooiste Beauty/ Wellness en Massage centra’s. Je kan je niet voorstellen wat die mensen voor magische kracht in handen hebben . De Thaise massages, Thaise behandelingen zijn daar zo hoogwaardig en exclusief, daar krijg ik de kriebels nu nog van in mijn buik.
Daar gaat het om zoveel meer gevoel en achterliggende gedachten, dan dat wij hier in Nederland gewend zijn. Die kleine vrouwtjes met zoveel kennis en magische kracht voor het lichaam. Dit inspireerde mij echt, dit is precies wat ik wou. Mijn droom, al zou ik hier al ‘een beetje’ van mee kunnen nemen naar huis, dan was ik al blij. En dit is gelukt! Een aantal behandelingen hebben wij binnen ‘t Achterhof kunnen koppelen aan mijn reis en ervaringen uit Thailand. (Deze zijn te vinden onder het kopje Behandelingen > Droomreizen).
Wanneer je deze behandelingen ooit in zou boeken en je wil er meer over weten? Dan vertel ik je er natuurlijk alles over met veel liefde.

Meditatie Retreat PA PE, mediteren & boeddhisme
8 Dagen lang leven in stilte….

Meest bijzondere ervaring uit mijn leven.

Zoveel over gelezen, zoveel over gehoord. Moet dit nou zo bijzonder zijn? Geven die 8 dagen je nou zo’n andere kijk op het leven? Het zou niet makkelijk zijn heb ik gehoord, maar wat is er dan moeilijk? Een levensspiegel zou je voorgehouden worden?
Klinkt een beetje zweverig toch?
Voor mij tenminste wel, maar het bleef maar door mijn hoofd gaan. Maar hoe perfect is dit moment om het eindelijk eens te proberen. Aan de andere kant van de wereld met niemand anders dan jezelf, 1 doel dat je nog moet afronden. En wat kan je overkomen? Niks dacht ik, want mensen schrijven erover of je er herboren uitkomt. Nou let’s go dan maar…

Midden in the jungle tussen Chang Mai en Pai in het Noorden van Thailand verschool een authentiek drop PA PAE. Hier waar een klein dorpje opgebouwd was midden in de jungle. Back to basic..
Met mijn scooter die ik gehuurd had in de grote stad Chang Mai tourde ik een prachtige route tussen de bergen door onderweg naar mijn bestemming. 3 uur later, meer dan 200 bochten aangekomen in het dorp waar ik 8 dagen en 7 nachten zou verblijven.

Hartelijk werd ik ontvangen door een vrouw dat daar als moeder van de jungle werd gezien. Er werd gelijk een soort stilte gecreëerd, wat voor mij heel ongemakkelijk en raar aanvoelde. Maargoed iedereen die daar al in de tuin zat was ook stil, dus langzaam geef je je daar aan over.
Na een uur observeren en beseffen dat ik aangekomen was op de plek waar ik deze 8 dagen zal verblijven, werden we naar onze kamer gebracht.
Een bungalow huis met meerdere kamers, iedereen sliep alleen.
Het was er doodstil en het matras was van van hout, een dun kussen en een wit laken. Okeeey dacht ik, iedereen kan dit, dus ook ik, en we gaan ervoor en geven ons aan alles over.

Onze dag bestond uit 4 keer 1 uur mediteren en 2 levenslessen over het boeddhisme. Een normale werkdag, maar dan net iets anders. Elke dag een extra activiteit en natuurlijk ons ontbijt, lunch en avondeten.
We hadden een tijdsschema en hier kon je zelf aan deelnemen. En dit alles in stilte, en in harmonie met de natuur.
Dit dorp begaf zich midden in de Jungle omringt met duizenden bomen en bossen en geluiden die je nog nooit eerder had gehoord. Een gevoel van rijkdom, stilte, ruimte en zoveel vrede. Deze plek was speciaal gemaakt om zulke retreats te kunnen geven, zodat deze mensen in de middle of nowhere konden overleven.

Deze volle 8 dagen werden verzorgd door een Monnik. Een hele lieve vredige man die ons, mensen uit het Westen een stukje vrede en rust wou bieden. Dit is heel bijzonder, want normaal spreek je niet met monks en leven zij hun eigen leven met eigen normen en waarden.

Het belangrijkste wat ik daar geleerd heb, is dat het boeddhisme geen geloof is maar een levensstijl. Niet in woorden uit te leggen, hoe bijzonder en mooie manier van denken zij hebben.
Je gelooft niet in een god, je geloofd in jezelf. Je leert rust en vrede in jezelf terug te vinden. Mediteren is daarvoor de aller mooiste manier.
Maargoed, als je denkt; ik ga nu mediteren en heb dat zo onder de knie dan heb je het helemaal mis. Met deze gedachten gaat iedereen hier natuurlijk wel stiekem naartoe. Maar zo werkt het niet, en dit kost tijd, en is echt moeilijk. Maargoed een betere plek om het te leren ga je natuurlijk niet vinden… en daarvoor zijn we er natuurlijk naartoe gegaan.

8 verschillende ruimtes waar we elke dag naartoe liepen.
Een prachtige Full Moon hall, een soort boomhut waar we in de avond duizenden sterren zagen en de volle maan zo mooi te zien was.

Een Bamboo Swing waar we op konden mediteren, hoog in de bomen met uitkijk over de hele jungle. Ook een mega grote berg met een kampvuur waar we in de avond naartoe liepen en muziek maakten. Zo hadden we nog een Bamboo Hall ook met prachtig uitzicht over het hele dorp. En een van de mooiste plekken vond ik de River site. Dit was zo’n bijzondere plek, tussen de watervallen en rotsen in. Iedereen koos een grote steen uit en zat hier een uur lang met ogen dicht te luisteren hoe het water op de rotsen geletterde. Dit was echt de schoonheid van de natuur.

De dagen gingen langzaam, en bepaalde gevoelens speelde wel op.
Je dacht veel na en van alles ging er door je hoofd, een heel onrustig gevoel, en niet altijd even fijn.
Ik kreeg zelfs een beetje heimwee, maar tegelijkertijd wou ik hier helemaal niet weg. Dit is een gevoel wat ik zo helemaal niet uit kan leggen, maar 1 ding gebeurde er heel duidelijk.
Je creëerde een lijstje in je hoofd met telkens dezelfde dingen die voorbij kwamen. Een soort helder beeld en waarschuwing waar jezelf mee bezig zou moeten gaan.
Mensen waar je beter afscheid van kan nemen in het dagelijks leven, die je onbewust meer energie kosten dan dat je ervoor terug krijgt. Mensen die misschien meer aandacht verdienen dan dat je ze geeft.
Positieve energie kreeg ik ervan, omdat je eigenlijk steeds duidelijker in beeld kreeg wat je zou kunnen doen en waar je hart ligt.

Creatieve ideeën, toekomstplannen, dingen makkelijker loslaten, liefde voor bepaalde mensen, duidelijke afkeer tegen bepaalde mensen. Echt heel heel onwerkelijk en raar. Maar toch echt waar, en soms nog steeds moeilijk te geloven en heel bijzonder.
Maar wat is al eerder aangaf, het was er echt niet altijd even makkelijk, omdat je dit toch helemaal alleen doet. Je wil het graag met mensen delen, want dat doe je normaal gesproken en dat gaat gewoon niet.

8 dagen geen telefoon, 8 dagen misschien 1 uurtje per dag praten.
Wanneer ga je dit nog een keer meemaken. Niet, of je kiest nogmaals bewust voor zo’n bijzondere plek, maar dat gebeurt 1,2,3 niet zo snel…
Het was zo’n levensles en zo’n bijzondere ervaring.
En wat zijn dan 8 dagen van je leven, helemaal niks… Een ervaring om nooit te vergeten en iets dat niemand me ooit meer afpakt.
Dankbaarheid, liefde en heel veel respect voor deze lieve mensen en deze prachtige plek.

Ik vond het bijzonder om dit met jullie te delen, want ik weet dat iedereen dromen heeft. En veel mensen hun niet waarmaken.
Maar mij is ooit geleerd, maak je dromen waar en ga, want wie houd je uiteindelijk tegen. Je leeft voor jezelf en iedereen kan naast je wegvallen. Volg je hart voordat je er spijt van krijgt…

Veel liefs.

2 reacties op “Happinez

  1. martien zegt:

    geweldig,wat `n mooie les en ik heb zelf ook 1 burnout gehad en dan kom je er pas achter.maar mooi dat je er veel van geleerd hebt.hele mooie foto`s.echt mooi geschreven ,groetjes martien ( groet ook je vader en oma van mij (martien de boswachter ,dan weten ze het wel ) 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *